about

achtergrond

TAXATA is in 2010 opgericht om te voldoen aan de vraag naar professionele taxatie van kunst in de openbare ruimte, en objecten en collecties bij musea en erfgoedinstellingen. Maar ook opdrachtgevers in de commerciele sector weten de weg naar TAXATA ondertussen steeds beter te vinden.

De dagelijkse leiding is in handen van SKO gecertificeerd taxateur kunst en antiek Patricia Jansma MRCIS, TMV RT. Zij is TMV RegisterTaxateur, en member of the Royal Institution of Chartered Surveyors. Verder is zij lid van ICOM (International Council of Museums) en PAIAM (Professional Advisors to the International Art Market). Naast haar werk schrijft zij over het taxatie vak.

highlights

Enkele highlights zijn: taxaties van (schilder)kunst door en historische objecten van Pablo Picasso; schilderijen en tekeningen door Jan Sluijters, Theo van Doesburg en George Hendrik Breitner; sculpturen in groot formaat door Auguste Rodin en Alexander Calder; monumentale wandkunst door Lex Horn; religieus zilverwerk en bouwdelen door Jan Eloy Brom, sieraden uit de ateliers van Faberge en Lalique; regionaal cultureel erfgoed, etc.